Om dette arrangement

Tid
16:30 - 19:30
Pris
150 Kr
Bibliotek
Target
For voksne
For voksne

LÆSEGLÆDE 2019

21.11.19
Gør læseoplevelsen større! 

Traditionen tro indbyder Norddjurs Biblioteker til en spændende og hyggelig litterær aften for alle vores lånere og læsekredse.

Mød romanaktuelle Anna Elisabeth Jessen, som vil holde foredrag om sin sønderjyske familiekrønike Om Hundrede År, og Simona Zetterberg Gjerlevsen fra Aarhus Universitet, som vil fortælle om romangenren og om, hvordan fiktion påvirker os, når vi læser.     

PROGRAM
16.30 - 17.30     Den fantastiske fiktion – foredrag v. Simona Zetterberg Gjerlevsen, AU
17.30 - 18.00      Biblioteket byder på en bid mad     
18.00 - 19.30     Anna Elisabeth Jessen: Om Hundrede År

Køb billet her
(Prisen inkluderer mad og kaffe/vand)

 NB: Der er tilmeldingsfrist d. 18/11 af hensyn til forplejning.

Den fantastiske fiktion
- fordrag v. Simona Zetterberg Gjerlevsen, Aarhus Universitet

Fiktionen kan give os en god læseoplevelse, når vi sidder i sofahjørnet på en kølig efterårsdag, men den kan også få os til at ændre vores syn på kærlighed, krig, natur og meget mere.
Samtidig er vores evne til at finde på ikke begrænset til fiktionsværker som romanen; den findes også i reklamer, på de sociale meder i spillefilm og computerspil. Foredraget vil belyse fiktion i form af romaner og komme ind på, hvordan fiktionslitteratur påvirker os, samt hvordan nye autofiktive værker måske truer fiktionskategorien. 

Simona Zetterberg Gjerlevsen er adjunkt i nordisk sprog og litteratur på Aarhus Universitet og forsker blandt andet i romanens og fiktionens betydning for os mennesker. Hun er desuden forfatter til Tænkepauser Fiktion fra Aarhus Universitetsforlag.

Anna Elisabeth Jessen
- Om Hundrede År

Roman-aktuelle Anna Elisabeth Jessen (f. 1956) har lavet radio, tv og dokumentarfilm siden 1984 og har vundet flere internationale priser for sine radiomontager.
I 2019 debuterede hun som skønlitterær forfatter med sin roman Om Hundrede År, en sønderjysk familiehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede korte nedslag fra 1914-2014, et for hvert år.
Bogen er et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre livet for en familie. Hundrede års danmarkshistorie i et sønderjysk perspektiv.

Anna Elisabeth Jessen fortæller om sin roman og om, hvordan det er at skifte spor fra journalistikken og dokumentarismen til fiktion.

Arrangeret med støtte fra Statens Kunstfond