Svend Åge Madsen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 Kr
Bibliotek
For voksne

Forfatteraften med Svend Åge Madsen

02.04.19
At fortælle menneskene

Svend Åge Madsen tager udgangspunkt i en undren over hvad fortællinger er for noget? Hvorfor er vi så optaget af dem, hvad bruger vi dem til, hvad gør de ved os? Kan det tænkes at fortællinger har en langt større betydning for vores tilværelse end vi umiddelbart tror?

Svend Åge Madsen er født, opvokset og lever i Århus. Allerede i skolen havde forfatteren flair for matematik, og han valgte den matematiske linie på Marselisborg Gymnasium, hvorfra han blev student i 1958. Forfatteren har studeret matematik, fysik, kemi, astronomi og dansk på Århus Universitet. 

Svend Åge Madsen regnes i dag for en af dansk litteraturs største forfattere. Hans værk er omfattende og er oversat til et stort antal sprog. Det er blevet til mere end 25 bøger, hvor af de fleste er romaner og noveller for voksne, men der er også essays, børne- og ungdomsbøger imellem. Dertil kommer en række dramaer for teater, radio og tv. Svend Åge Madsen var husdramatiker ved Århus teater i årene 1983-86. I 1969 var han medredaktør af tidskriftet Mak, ligesom han var redaktør af tidsskriftet Exil i de tidlige 1970’ere. Forfatteren har sammen med hustruen Bendte Ingerlise Madsen skrevet en række kriminalromaner under pseudonymet Marianne Kainsdatter.

Seneste roman “Af den anden verden” (2017).

Køb billet her

Støttet af :  

Materialer